Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Sattuneesta syystä on jälkitreenit olleet vähäisiä tänä kautena. Mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja suuntasin pellolle.

Tein L-muotoisen jäljen kulma vasempaan, varmaan 200 askelta, 3 esineellä. Palkkana koiran makkara j.t. askeleella ja välillä 5 askeleen tyhjiä. Koira ajoi kyllä yllättävän hyvin pitkän tauon jälkeen. Lähti paalulta hyvin määrätietoisesti ja tarkasti, nenä pysyi koko ajan maassa. Ekalla kepillä ei tarjonnut ilmaisua, vahvistin käskyllä maahan. Rauhallinen esineellä. Kulma meni tosi upeasti. Toisella ja kolmannella esineellä tarjosi maahan menoa jota vahvistin käskyllä. Olin tosi tyytyväinen. Seuraavalla kerralla pidempi jälki  ja enemmän kulmia.

Kävin vielä sitten tottistelemassa myöhemmin aamupäivällä. Ensin piti käydä kotona tekemässä lyhyt varikkopysähdys Topin kanssa. Kentällä ensin lyhyt paikallaan makuu. Sitä työstetty tosi vähän, täytyy panostaa siihen. Vaikkakin pysyy kyllä paikallaan mainiosti mutta silti pitää tehdä häiriöiden kanssa (Tafi kehiin). Seuraamista erillaisilla kiemuroilla, käännöksillä, juoksemisilla yms. Vaadin tosi pitkää seuraamista ja hyvin jaksoi pitää viettiä yllä.

Tasamaa noudot ongelmana, varsinkin jos käytän noutokapulaa. Seurausta pidä-irti sessioista. Pitää palata alkupisteeseen ja tehdä asiasta taas hauskaa. Nyt on pakkopullaa. Jos käytän patukkaa noutoesineenä ei ongelmaa ole. Iloinen ja nopea nouto. Hyppynoudot menee eteenpäin ja takaisinpäin vahvistamalla. Noutokapulan kanss en ole vielä kokeillut.

Tottistelut päätin eteenmenoon. Veimme yhdessä esinneen kentän laitaan. Koko kentän pituinen matka, ensin pieni seuraaminen ja sitten eteen. Koira tajusi homman jujun, oli täpinöissään seuraamisosioissa. Nopeasti ja suoraan etenee esineelle. Hieno juttu!!

Hyvät treenit vaikkakin paljon vielä työstettävää ja parannettavaa. Noutamisessa pitää palata takaisin päin ja unohtaa hetkeksi itse liike ja vaan heitellä kapulaa kentällä. Jotta iloisuus tulisi takaisin. Oman haasteensa ohjaajalle luo se että pikkumies karjuu koko treenin ajan autossa keuhkojansa pihalle. :(