Koko syksyn kirjoittelu jäänyt vähälle. Päivitetään vähän mitä tapahtui.

Purtutreenit jatkuivat marraskuun loppuun asti. Tolpassa mentiin koko loppu kausi. Kerta kerran jälkeen etenemistä ja varmuutta löytyi enemmän ja enemmän. Tästä oli hyvä jäädä puruissa tauolle ja jättää asia hautumaan.

Bh-kokeen suorittamisen tavoite jäi täyttymättä. Mutta keväällä se on tehtävä.

Lauma kasvoi uudella karvakorvalla. Syyskuussa kävin Ruotsissa yhdessä ystäväni Pian kanssa hakemassa uuden projektin. Lancashire heeler narttu "Trini". Talvi on mennyt pikku neitiä kasvattaessa. Laumaan on sopeutunut tosi hyvin. Isojen kanssa leikkii hammastelua ihan kuin isompikin koira. Perustekniikka treeniä on tehnyt olohuoneessaa. Oppii tosi nopeasti, palkkaus namilla tai lelulla. Hyvin laumaviettinen otus ja ulkoilessa pysyy huoletta pitämään vapaana. Näyttelyihin olisi tarkoitus suunnata kevään ja kesän mittaan. Omissa silmissä näyttää tosi somalta.

Bomen kanssa talvi käytetty kunnon kohottamiseen. Rankkoja lenkkejä umpihanki pelloilla, koira selkeästi nauttii fyysisestä haastamisesta ja itsensä rääkkäämisestä. Ei luovuta vaikka kuinka olisi rankkaa. Astaa vetänyt pulkassa useamman kerran viikossa, eipä paljon tuo raskautta mutta hallintaa kylläkin.

Tottista treenattu kerta viikkoon omalla pihalla. Tekeminen yhdessä kivaa ja koira toimii. Vaativuutta ja vaativuutta lisää niin hyvin etenee.

Yritetään jatkossa taas päivitellä tekemisiä reaaliaikaisesti. Jahka kevät käynnistyy ja treenikausi pärähtää kunnolla käyntiin. Sitä innolla odotellessa.